01:56
Ծննդյան տոներին ընդառաջ ներկայացնում ենք հայկական ավանդական ուտեստներից «Թելբաց կուբաթին», որն իր անվանումը ստացել է վերին շերտի խմորի ցանցանման ձևավորումից: Ուտեստի հայրենիքը համարվում է Հին Նախիջևանը, կարևոր տեղ է զբաղեցնում նաև մեր խոհանոցում և սիրված է ինչպես տեղացիների, այնպես էլ՝ զբոսաշրջիկների կողմից: Հիմնական բաղադրիչներն են՝ ձկան փափկամիսը, բանջարեղենները, շերտավոր խմորն ու համեմունքները. դյուրամարս է և շատ համեղ:
Բարի ախորժակ
Մանրամասները՝ տեսանյութում